OMA ÄÄNI

OMA ÄÄNI on voimaannuttava, yhteisötaiteellinen projekti, joka on muunneltavissa hyvin erilaisten ryhmien erityistarpeisiin. Projektin tarkoituksena on tukea ja vahvistaa osallistujien itseilmaisua ja tuoda ryhmäläisten omat tarinat näkyväksi myös yhteiskunnallisella tasolla. Tavoitteena on laajentaa osallistujien tietoisuutta mahdollisuuksistaan vaikuttaa omaan ja yhteisön elämäntarinaan.

OMA ÄÄNI  – projektissa käytetään menetelminä ja välineinä liikkumista, tanssia, teatteri-improvisaatiota ja kuvataiteen eri tekniikoita. Tekemistä lähestytään jokaisen osallistujan omista lähtökohdista käsin. Omat muistot ja tarinat heräävät henkiin liikkeinä, kuvina ja teksteinä, jotka elähdyttävät ja vahvistavat jokaisen ainutlaatuista elämänhistoriaa ja luovat toivoa tulevaisuuteen. Menetelmät tarjoavat luovan mahdollisuuden itsetutkiskeluun, tunteiden ilmaisemiseen ja voimaantumiseen.

Osallistujilla ei tarvitse olla minkäänlaista aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä, tanssista tai luovasta toiminnasta. Mahdollisuuksien ja ryhmän kiinnostuksen mukaan kokeilemme erilaisia menetelmiä ja materiaaleja, ja tutkimme, mikä nuoria innostaa ja mitkä menetelmät tarjoavat mahdollisuuden itseilmaisuun.

Projektin ensimmäisessä osassa tutustutaan käytettäviin menetelmiin, ryhmäydytään ja keskustellaan esille nousevista teemoista ja ajatuksista.Toisessa osassa syvennetään yhdessä hyväksi todettujen välineiden ja tekniikoiden mahdollisuuksia ja suuntaudutaan kohti esityksen valmistamista. Esitys voi tulla olemaan mitä tahansa tanssin, performanssin, veistosten, ympäristötaiteen tai vaikkapa puhetilaisuuden väliltä. Kolmannessa osassa esitys on nähtävillä. Esityksen muoto ohjaa esityspaikkojen valintaa.

Ohjaajat:
Inka Ylihärsilä, Fantastinen Norsu

Susanna Särkioja, Valovalkea.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä lisää!

Ohjaajilla on vankka kokemus erilaisten ryhmien kanssa työskentelystä ja luovien menetelmien soveltavasta käytöstä. Työssään he korostavat asiakaslähtöisyyttä ja voimavarakeskeistä työotetta. Työssään erilaisten ihmisryhmien kanssa he ovat havainneet, että taidelähtöiset menetelmät tarjoavat kokonaisvaltaisen lähestymistavan tunteiden ilmaisuun ja henkilökohtaisesti tärkeiden asioiden esiintuomiseen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Ajankohtaista

Valovalkean toiminta

Valovalkea tmi:n toiminta on lakkaamassa ja Susannan toiminta siirtymässä osuuskunnan alaiseksi. Täm Lue lisää...

Sivuja päivitetään.

Nettisivut ovat päivityksen alla. Jos et löydä etsimääsi, otathan yhteyttä sähköpostitse: susanna. Lue lisää...

Vuosi 2017 käyntiin

Nia-tunnit lennähtävät käyntiin helmikuussa 2017! Aika ja paikka säilyy samana kuin syksylläkin: tu Lue lisää...

Tervetuloa tanssimaan!

Vuoden 2016 viimeinen Nia-tunti tanssitaan GL-Salongissa tiistaina 13.12 kello 19.15-20.15. Tunnin Lue lisää...

Ystävänpäivän Nia

Ystävänpäivänä 14.2 sarjakorttilaiset voivat tuoda ystävän mukaan Nia-tunnille; tunti on molemmille Lue lisää...

Kalenteri – ryhmät, kurssit ja tapahtumat

joulukuu 2017
matiketopelasu
« marras   tammi »
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tykkää Facebookissa