Tanssi-liiketerapia

Tanssi-liiketerapia (TLT) on liikkeeseen ja keholliseen ilmaisuun perustuva psykoterapian soveltava muoto. Se on luonteeltaan integratiivinen terapia, jonka teoreettinen pohja rakentuu keho-mieli-yhteyden huomioimiselle. Tanssi-liiketerapian viitekehys muodostuu kiintymyssuhde- ja objektisuhdeteorioista, nykyaikaisesta traumateoriasta ja somaattisen psykologian teorioista. Keskeisiä perusteita tanssi-liiketerapeuttiseen työskentelytapaan tuovat myös voimavara- ja ratkaisukeskeiset, psykodynaamiset ja luovat teoriat. Keskeistä tanssi-liiketerapiassa on keho-mieli-yhteys sekä ymmärrys liikkeestä kommunikaationa ja tärkeänä osana vuorovaikutusta. Tanssia ja liikettä käytetään keinona vahvistaa sisäisiä voimavaroja ja itseilmaisua, tunnistaa ja käsitellä tunteita sekä tutkia vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa. Terapiassa voi löytää uusia näkökulmia elämäntilanteisiin sekä oppia uusia tunne-, ajatus-ja toimintamalleja.

Tanssi-liiketerapia soveltuu kaikenikäisille ihmisille, eikä siihen osallistumiseksi vaadita tanssiosaamista tai erityisiä liikunnallisia ominaisuuksia. Terapian tavoitteet määritellään kunkin asiakkaan yksilöllisten edellytysten ja tarpeiden mukaan. Tanssi-liiketerapiaa voidaan toteuttaa yksilö-, pari- tai ryhmäterapiana ja se voi olla asiakkaan pääasiallinen hoito- tai kuntoutusmuoto, tai kokonaiskuntoutuksen osana muiden hoitomuotojen rinnalla.

Tanssi-liiketerapia sopii mm.
* Mielenterveysongelmista, neurologisista häiriöistä ja psykosomaattisista oireista kärsiville
* Työkyvyn sekä toimintakyvyn ylläpitämiseen ja vahvistamiseen
* Parisuhteen tai perhedynamiikan kehittämiseen ja vahvistamiseen
* Itsetuntemuksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen
* Yhteisön vuorovaikutussuhteiden ja hyvinvoinnin edistämiseen
* Kasvatus-ja opetustyön tueksi

Tanssi-liiketerapiassa käytetään monia erilaisia kehollisia ja vuorovaikutuksellisia menetelmiä, joilla tähdätään muun muassa tietoisuuden lisääntymiseen omista kehonaistimuksista, tunteista ja ajatuksista, parempaan kehonhahmotukseen sekä vuorovaikutustaitojen kehittymiseen. Menetelmien avulla voidaan tutkia suhdetta itseen ja muihin. Työskentelyssä hyödynnetään mm. liike-, hengitys- ja kehotietoisuusharjoituksia, keskustelua sekä tapauskohtaisesti muita luovia menetelmiä. Myös tietoisuustaidot ovat tärkeä osa terapeuttista työskentelyä.

Tanssi-liiketerapia aloitetaan aina tutustumisella sekä alkukartoituksella, jonka aikana voi kokeilla työskentelysuhteen toimivuutta sekä luoda tavoitteet terapialle. Tanssi-liiketerapian toimivuuden kannalta luottamuksellinen ja toimiva vuorovaikutussuhde asiakkaan ja terapeutin välillä on keskeinen.

Tanssi-liiketerapia ei ole tällä hetkellä KELA:n korvaamaa kuntoutuspsykoterapiaa. Terapiaan voi hakeutua omakustanteisesti tai harkinnanvaraisella maksusitoumuksella, josta voit neuvotella esimerkiksi oman sosiaalityöntekijäsi tai hoitavan lääkärisi kanssa.

Tutustu lisää tanssi-liiketerapeuttiseen työskentelyyn alta löytyvien linkkien kautta tai ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

Suomen Tanssiterapiayhdistys
ADTA

Katso myös: Tunnekeskeinen pariterapia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Ajankohtaista

Valovalkean toiminta

Valovalkea tmi:n toiminta on lakkaamassa ja Susannan toiminta siirtymässä osuuskunnan alaiseksi. Täm Lue lisää...

Sivuja päivitetään.

Nettisivut ovat päivityksen alla. Jos et löydä etsimääsi, otathan yhteyttä sähköpostitse: susanna. Lue lisää...

Vuosi 2017 käyntiin

Nia-tunnit lennähtävät käyntiin helmikuussa 2017! Aika ja paikka säilyy samana kuin syksylläkin: tu Lue lisää...

Tervetuloa tanssimaan!

Vuoden 2016 viimeinen Nia-tunti tanssitaan GL-Salongissa tiistaina 13.12 kello 19.15-20.15. Tunnin Lue lisää...

Ystävänpäivän Nia

Ystävänpäivänä 14.2 sarjakorttilaiset voivat tuoda ystävän mukaan Nia-tunnille; tunti on molemmille Lue lisää...

Kalenteri – ryhmät, kurssit ja tapahtumat

joulukuu 2017
matiketopelasu
« marras   tammi »
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tykkää Facebookissa